Biblijske meditacije

Biblijske meditacije kroz Korizmu 2016.

Twitter

@tup007 On Twitter

nedjelja, 1. prosinca 2013.

1. Nedjelja Došašća 2013.


Iz današnje Liturgije Riječi 


Rim 13,11-12

To tim više što shvaćate ovaj čas: vrijeme je već da se oda sna prenemo jer nam je sada spasenje bliže nego kad povjerovasmo. Noć poodmače, dan se približi! Odložimo dakle djela tame i zaodjenimo se oružjem svjetlosti.


* * * * * * *
Nasljeduj Krista, 1. knjiga, 1. poglavlje

1. Tko ide za mnom ne hoda u tmini (Iv 8, 12) govori Gospodin. To su riječi Kristove koje nas opominju da nasljedujemo njegov život i djelovanje, ako hoćemo da budemo zaista prosvijetljeni i oslobođeni od svake sljepoće srca. Neka dakle naše najveće nastojanje ide za tim da razmišljamo o životu Isusa Krista. 

* * * * * * *

Naše pripravljanje za proslavu Božića hod je prema svjetlosti života. Nadahnuti Bogom koji dolazi i mi pronalazimo snagu za put prema njemu. Dar života u našim rukama ne nalazi potpunu sigurnost. Previše je tame koja je uspjela doprijeti do našeg srca, previše sumnje, a premalo nade.
Naš prvi korak prema Rođenju Malenoga Boga neka bude pronalazak onog najboljeg što smo dobili od Gospodina. Naš je život pun trpljenja, ružnoće, razočaranja i zavisti. Ostavimo za sada to postrani. Naš prvi zadatak na adventskom putu obraćenja jest:
pronaći ono najbolje što mi je Bog dao, na što sam Bogu beskrajno zahvalan (zahvalna).
Taj pozitivni korak pomoći će nam da krenemo prema Isusu, a sa svakim korakom prema svjetlosti naša tama izbljeđuje.

Nema komentara:

Objavi komentar