Biblijske meditacije

Biblijske meditacije kroz Korizmu 2016.

Twitter

@tup007 On Twitter

subota, 7. prosinca 2013.

Subota 1. Nedjelje Došašća 2013.


Iz današnje Liturgije Riječi
Mt 9,35

Vidjevši mnoštvo, sažali mu se nad njim jer bijahu izmučeni i ophrvani kao ovce bez pastira.

* * * * * * *

Nasljeduj Krista, 3. knjiga 18. poglavlje 

3. O koliko ti moram zahvaljivati što si se udostojao meni i svima vjernicima pokazati pravi i dobar put u vječno kraljevstvo svoje! Jer tvoj život je naš put, i po svetoj strpljivosti dolazimo k tebi koji si kruna naša. Da ti nisi išao pred nama i poučio nas, tko bi htio poći tim putem? Jao, koliki bi ostali daleko straga da nisu vidjeli tvojih sjajnih primjera! Jer evo, još smo mlitavi, premda smo čuli o tolikim tvojim čudesima i nauci; a što bi bilo kad ne bismo imali toliko svjetla da te uzmognemo slijediti?
 
* * * * * * *

Svatko od nas je imao iskustvo bezglavog lutanja bez cilja i bez nade. Ponekad i naša vlastita unutrašnja pobuna uzrokuje odbacivanje svakog vodstva i uvjerimo se da možemo bolje bez ikoga iznad nas. Više puta, ipak, to stanje uzrokuje razočaranje i loš primjer onih koji bi nas trebali voditi u ime Isusovo, onih koji bi trebali biti odsjaj njegova služenja, trpljenja i propovijedanja. Dovoljan je jedan loš primjer ili tek jedan trenutak nečije slabosti da kažemo - ovako više ne ide.
To je zamka zloga. Svatko je od nas slab i griješi. No, Isus se koristi i slabim pisaljkama ne bi li nas upisao u knjigu života. Isus je taj koji nas vodi i obasjava. On je jedini pravi pastir. Svi ostali smo u njegovoj službi koja uza sva naša nastojanja ostaje kao daleki cilj kojega još treba ostvariti. Slijedimo svjetlo Isusovog pastirskog štapa.
Dopustimo danas Gospodinu da ozdravi rane naših razočaranja.

Nema komentara:

Objavi komentar