Biblijske meditacije

Biblijske meditacije kroz Korizmu 2016.

Twitter

@tup007 On Twitter

utorak, 17. prosinca 2013.

17. prosinca Došašće 2013.



Iz današnje Liturgije:


O Mudrosti, što Svevišnjem iz usta vječnih izvireš, i s kraja jednog do drugog po cijelom svijetu dopireš, sve snažno, blago radeći: među nas dođi, uči nas, da pravi put nam pokažeš!

* * * * * * *

Nasljeduj Krista, 1. knjiga 14 poglavlje

6. Neki podnose veće kušnje na početku svoga obraćenja, a neki na koncu. Neki opet pate skoro cijeli svoj život. Gdjekoji su dosta lako kušani prema mudrosti i pravednosti Božje odredbe, koja prosuđuje stanje i zasluge ljudi i sve udešava na spasenje svojih izabranih.
* * * * * * *


Danas započinjemo drugi dio Došašća, tjedan neposredne priprave za Rođenje Isusa Krista. Aleluja antifona govori o Mudrosti Božjoj, Isusu.
Mudrost Božja ne dolazi u obliku filozofske ideje o svijetu i vremenu. Mudrost Božja dolazi kao osoba. Isus je i sam rekao: Ja sam put, istina i život! Isus dolazi i to je izvor naše radosti. Dolazi naučiti nas mudrosti. A Mudrost Božja jest - Bog je s nama, Emanuel, koji nas uči i pokazuje nam istinski put.
Možemo biti vrlo pametni i razumni, ali bez mudrosti koja dolazi od Boga, naši talenti ostaju nekorišteni. Bez Božje Mudrosti naši sudovi su nemilosrdni i pogrešni, naša prijateljstva hladna, a budućnost neizvjesna.
Danas se predajmo Božjoj Mudrosti u radosti koju daje sigurna ruka Gospodinova koja nas vodi.

Nema komentara:

Objavi komentar