Biblijske meditacije

Biblijske meditacije kroz Korizmu 2016.

Twitter

@tup007 On Twitter

petak, 13. prosinca 2013.

Petak 2. Nedjelje Došašća 2013.



Iz današnje Liturgije Riječi:


Ps 1,1-2

Blago čovjeku koji ne slijedi savjeta opakih,
ne staje na putu grešničkom
i ne sjeda u zbor podrugljivaca,
već uživa u Zakonu Jahvinu,
Zakonu njegovu misli dan i noć.


* * * * * * *


Nasljeduj Krista, 3. knjiga 2. poglavlje



3. Ja sam, govori Gospodin, poučavao proroke od početka i ne prestajem sve dosada govoriti svima, ali mnogi su na moj glas gluhi i tvrdi. Mnogi radije slušaju svijet nego Boga, spremnije slijede požudu svoga tijela nego volju Božju. Svijet obećaje vremenite i sitne stvari i služe mu veoma požudno; a ja obećajem najvrednije i vječne stvari pa ipak srca ljudska ostaju ledena. Tko služi i u svemu se pokorava meni tako brižno kao što služi svijetu i njegovim gospodarima? »Srami se, Sidone, govori more«. A ako pitaš za razlog, čuj zašto. Za neznatnu kakvu zaradu — prevaljuju veliki put; a za vječni život — mnogi jedva jednom 
podignu nogu od zemlje. Traže neznatnu nagradu: katkada se sramotno svađaju za jedan novčić, ne boje se mučiti danju i noću za kakvu taštu stvar i ludo obećanje.

* * * * * * *

Toliko je stvari koje privlače našu pažnju, koje nas odvraćaju od pogleda na Boga i njegovu volju. Tko god je odgovorio pozitivno na Božji poziv taj dobro zna koliko je i najsitnijih detalja, poruka i ideja koje odvraćaju Božjeg čovjeka od življenja prema Božjem zakonu.
Iskušenja su velika, put dug, a naše snage malaksale. Zato nam je gledati, ni lijevo, ni desno, nego pravo - prema Gospodinu. Istina je da će nas život prisiliti na mnoge kompromise, ali ako smo učinili jedan ne znači da moramo učiniti drugi. Ako smo jednom posrnuli, ne znači da zbog toga nema opreza pri sljedećoj opasnosti.
Moramo biti svjesni da je naša nagrada vječnost, a naša svakodnevnica prolaznost. Zato danas činimo ono što može trajati u vječnosti - učinimo neko djelo milosrđa

Nema komentara:

Objavi komentar