Biblijske meditacije

Biblijske meditacije kroz Korizmu 2016.

Twitter

@tup007 On Twitter

ponedjeljak, 9. prosinca 2013.

Ponedjeljak 2. Nedjelje Došašća 2013. Bezgrešno Začeće Marijino



Iz današnje Liturgije Riječi:

Lk 1,37

Ta Bogu ništa nije nemoguće!

* * * * * * *

Nasljeduj Krista, 3. knjiga 5. poglavlje

4. Onaj, koji ljubi, leti, trči, veseli se; slobodan je i nije vezan. Daje sve za sve, ima sve u svemu; jer počiva u jednom i iznad svih najvišem dobru, iz kojega svako dobro izvire i proizlazi. Ne gleda na darove, nego se naimo svih dobara obraća na darovatelja. Ljubav često ne zna mjere, nego bukti preko svake mjere.
Ljubav ne ćuti tereta, ne gleda na trud, žudi više nego može. Ne navodi kao razlog nemogućnost, jer misli da sve može i smije. Za sve je dakle sposobna i mnogo toga ispunja i polučuje uspjeh, gdje bi onaj koji ne ljubi klonuo i podlegao.

* * * * * * *

Naše iskustvo bespomoćnosti ne daje nam puno prostora za nadu. Zato i naša vjera malaksa u iskušenjima, pred preprekama. Zato naša ljubav nije ustrajna i, ma koliko jaka, biva žrtvom ljubomore i hladnoće srca. Tek prava ljubav, nadahnuta Bogom koji je ljubav, rađa neprolaznim plodovima. Ta je ljubav spremna prihvatiti Božji plan i potpuno se istrošiti ne bi li učinila on što Bog od nje traži. To je razlog zbog čega s radošći slavimo Marijine blagdane. Marija nije odgodila Božji plan za neku drugu, zgodniju priliku. Ona nije tražila izgovore ne bi li Bog promijenio mišljenje i drugačije spasio svijet. Njezino jednostavno DA Gospodinu i nama je nadahnuće da u svagdanjem životu znamo prihvatiti Gospodina kada On nas traži, a ne kada mu mi damo termin za sastanak.
Danas promotrimo život Marijin, kako je prikazan u Bibliji kako bismo i mi mogli reći DA Gospodinu u svako doba.
 

Nema komentara:

Objavi komentar