Biblijske meditacije

Biblijske meditacije kroz Korizmu 2016.

Twitter

@tup007 On Twitter

subota, 30. ožujka 2013.

Velika Subota - Uskrs 2013.


Iz Evanđelja po Luki 24,5-9

Zastrašene obore lica k zemlji, a oni će im: "Što tražite Živoga među mrtvima? Nije ovdje, nego uskrsnu! Sjetite se kako vam je govorio dok je još bio u Galileji: 'Treba da Sin Čovječji bude predan u ruke grešnika, i raspet, i treći dan da ustane.'" I sjetiše se one riječi njegovih, vratiše se s groba te javiše sve to jedanaestorici i svima drugima.

* * * * * * *

Kada je Isus slao učenike da naviještaju Kraljestvo Božje za vrijeme njegova života, učenici još nisu bili potpuno spremni potpuno preuzeti tu odgovornu službu. Isus ih je slao kako bi vidjeli što to znači raditi za Kraljevstvo Božje, ali uvijek bi se vraćali k njemu na novu pouku.
Ako bismo se zadržali samo na Velikom Petku, Crkva nikada ne bi postojala. Veliki Petak je svjedočanstvo naše nedostojnosti biti Kristovim učenikom. No, u isto vrijeme, to je iskustvo oproštenja za naše grijehe i nedostatke. Naša vjera, premda slaba, govori nam - ovo je tek početak. I potrebno je ustrajati u vjeri, ma kako to teško bilo jer uskrsno jutro čeka svakoga od nas.
Žene koje, premda prestrašene i žalosne jer nisu našle tijelo Isusovo, daju svjedočanstvo snažne vjere tek pošto su se još jednom prisjetile riječi Isusovih. I mi se prisjetimo svega onoga što smo naučili o vjeri, sjetimo se trenutaka posebne milosti Božje, svih sakramenata koje smo primili, i, nakon iskustva žalosti zbog Muke Gospodnje, prihvatimo poruku onih koji su prvi povjerovali u uskrsnuće. Zbog njih smo danas i mi kršćani

* * * * * * *

Dragi prijatelji,
ovim tekstom završava ovogodišnja priprava za Uskrs.
Nadam se da ste ponekad bili ponukani dublje ući u misterij Korizme
i da vam je ovaj blog bio od duhovne koristi.
Želim vam svako dobro i Božji blagoslov ovoga Uskrsa
i sjetite se riječi Svetoga Oca Pape Franje:
"Ne dopustite da vam ukradu nadu!"

Sretan Uskrs!
Pozdrav iz Pakistana

Nema komentara:

Objavi komentar