Biblijske meditacije

Biblijske meditacije kroz Korizmu 2016.

Twitter

@tup007 On Twitter

srijeda, 20. ožujka 2013.

Srijeda 5. korizmene nedjelje 2013.


Iz Evanđelja po Ivanu 8,31-32

Tada Isus progovori Židovima koji mu povjerovaše: "Ako ostanete u mojoj riječi, uistinu, moji ste učenici; upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi."

* * * * * * *

Svaki je čovjek po naravi tražitelj istine. Čitav naš život je jedna velika potraga za istinom o nama samima, o životu, o svijetu. I premda svi tragamo, ne uspijemo je svi pronaći, osobito ne sami. Potreban nam je vodič i učitelj. Nažalost, pola svoga života provodimo dokazujući da nam nitko ne treba u našoj potrazi. I kada napokon priznamo da nam treba pomoć, tada izgubimo još neko vrijeme birajući tko to ima najuvjerljivije argumente. I nakon nekoga vremena opet se razočaramo zaključujući da smo potrošili toliko vremena i srca ni za što.
Ako pak povjerujemo Isusovim riječima, dogodit će nam se upravo ono što je Isus rekao vjernim Židovima - budite moji učenici, držite se mojih riječi, upoznat ćete istinu koja oslobađa. Zašto je onda bilo  vrlo malo onih koji su u to povjerovali? Zato što su laži uvjerljivije i prihvatljivije od istine. Istina je Bog. Samo onaj koji poznaje Boga može biti oslobođen i spašen.

Nema komentara:

Objavi komentar