Biblijske meditacije

Biblijske meditacije kroz Korizmu 2016.

Twitter

@tup007 On Twitter

četvrtak, 14. veljače 2013.

Četvrtak poslije Pepelnice 2013




Iz Psalma 1,1-2




Blago čovjeku koji ne slijedi savjeta opakih,
ne staje na putu grešničkom
i ne sjeda u zbor podrugljivaca,
već uživa u Zakonu Gospodnjem,
Zakonu njegovu misli dan i noć.
 
 
* * * * * * *
 
 
Općenito govoreći, mi ne volimo pravila i zakone. Uvijek nam se čini da su nam nepravedno nametnuti i njihovo nas obdržavanje muči i tlači. Mi želimo biti slobodni, živjeti kako mi želimo, uživati u životu i ne osjećati se dužnicima pred onima koji imaju vlast.
Ironija života upravo će nas dovesti do trenutka u kojemu ćemo shvatiti da smo na prevaru prihvatili neka druga pravila, a da toga nismo bili svjesni. Uzmimo samo jedan primjer. Kad u novinama piše - nekoliko savjeta o zdravoj prehrani, deset savjeta kako (p)ostati vitki, pet jednostavnih koraka to mlađeg izgleda, itd. - odjednom se nađe na stotine ljudi koji te "savjete" i "korake" uzmu kao stroga pravila života bez da su provjerili vjerodostojnost ili kompetentost autora.
S Božjim Zakonom je drugačije. Bog ga nije dao zato što treba napredovati u novinarstvu, ili sakupiti dovoljnu potporu birača ili pak napuniti svoj proračun. Zakon Gospodnji jest red pravednosti i ljubavi koji je Gospodin utvrdio za dobrobit čovjekovu. Međutim, previše je ideja i pravila u našem životu koja su u suprotnosti s Božjim planom. Ako imamo bilo kakvu sumnju, promotrimo križ. To je cijena ljubavi koju je Bog htio platiti kako bismo doista vjerovali da nam želi dobro.

Nema komentara:

Objavi komentar