Biblijske meditacije

Biblijske meditacije kroz Korizmu 2016.

Twitter

@tup007 On Twitter

četvrtak, 21. veljače 2013.

Četvrtak 1. korizmene nedjelje 2013.






Iz Evanđelja po Mateju 7,7-8



"Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu koji kuca otvorit će se.


* * * * * * *





Teško je biti ustrajan. Govori se o slobodi misli i osjećaja kada možeš u svakome trenutku činiti što hoćeš bez da se moraš osvrtati na prošlo ili misliti o budućem. Mnogi ljudi se doslovce potroše pripremajući svoj život za trenutak kada će moći sami odrediti svoj dnevni red, bez potrebe da se prilagode drugima, da se dogovaraju, ili da im netko naređuje.

Ipak, ne možemo čini što nas je volja i kada napokon to shvatimo kao istinu našega života, padamo na koljena - skršeni i očajni. Ne samo da ne postižemo ono što želimo, nego ne uspijevamo u onomu što nam je potrebno. Tada molimo za pomoć. Svakim kucajem na Božja vrata naša sebičnost biva svladana, a velikodušnost se rađa. Pokucati prvi put je najteže, ali što se više kuca, to nas ispunja radost i nada u otvaranje vrata. I kada tako pročišćeni povjerujemo u Boga i njegovu milost, vrata se širom otvaraju. Možda nas ohrabri i to da s druge strane vrata našega života Gospodin ustrajno kuca ne bismo li mu otvorili.

Nema komentara:

Objavi komentar