Biblijske meditacije

Biblijske meditacije kroz Korizmu 2016.

Twitter

@tup007 On Twitter

ponedjeljak, 24. prosinca 2012.

Badnjak


Iz Psalma 89,4-5


"Savez sklopih s izabranikom svojim,
zakleh se Davidu, sluzi svome:
tvoje potomstvo održat ću dovijeka,
za sva koljena sazdat ću prijestolje tvoje."


********


Božje je obećanje vječno i ispunja se danas. Ono što je nekada bilo sveto i lijepo prije grijeha praroditelja u današnjem će bdijenju zasjati u prvotnoj slavi.
Nema sile, nema konjice i kraljevske pratnje. Dostojanstvo ovoga kralja dostatno je da nadomjesti bogatstvo dvora i prisutnost dvorjanika. Bogu ne trebaju samo izvanjski znakovi štovanja i poslušnosti. U našim srcima njegovo je prijestolje, a naša dobra djela i ljubav prema Bogu i ljudima uresi su Božanskog dvora.
Ovo je izvorni Božji plan s ljudima, sa čitavim stvorenjem. Naša odluka neka ovoga Božića bude nastojati živjeti tako da budemo dostojni veliko otkupiteljskog djela Našega Gospodina.


Svima koji su pratili ovaj blog želim Sretan i Blagoslovljen Božić!

Ovoga puta nisam najavljivao niti previše promicao svoju web prisutnost.
Ovaj blog bio je moja dnevna pokora i moj dar onima koji su me do sada pratili na mom svećeničkom putu.

1 komentar:

  1. Nadala sam se, vlč Tomislave da će biti nekog prigodnog vašeg osvrta na ove adventske i božićne dane; drago mi je što se nisam prevarila. Hvala vam na ovom adventskom hodu, i što mislite na nas u domaji! :-)

    Pozdrav iz najistočnijeg zagorskog sela!

    Dopusti da se Božić dogodi u tvom srcu, da se ljubav rodi svaki dan iznova, jer Božić postaje vidljiv u svakoj ljubavi među ljudima! Sretan Božić!



    OdgovoriIzbriši