Biblijske meditacije

Biblijske meditacije kroz Korizmu 2016.

Twitter

@tup007 On Twitter

nedjelja, 16. prosinca 2012.

Treća nedjelja Došašća - Gaudete


Iz Evanđelja po Luki 3,10-14


Pitalo ga mnoštvo: "Što nam je dakle činiti?" On im odgovaraše: "Tko ima dvije haljine, neka podijeli s onim koji nema. U koga ima hrane, neka učini isto tako." Dođoše krstiti se i carinici pa ga pitahu: "Učitelju, što nam je činiti?" Reče im: "Ne utjerujte više nego što vam je određeno." Pitahu ga i vojnici: "A nama, što je nama činiti?" I reče im: "Nikome ne činite nasilja, nikoga krivo ne prijavljujte i budite zadovoljni svojom plaćom."


 ********

 Ponekad je potrebno pitati naglas i najočitiju stvar. Često vrlo dobro znamo što nam je činiti, ali nam je potrebna potvrda od nekoga koji ima duhovni autoritet kako bismo ono što znamo pretočili u djela. Današnji je svijet uspio pronaći načine kako opravdati svakojaka zlodjela i nepravde u ime ideala i slobode, a ponekad, i u ime Božje. Naša je dužnosti predati Bogu na sud nepravde svijeta i ispravljati ih našim poštenim i bogoljubnim životom.
Djela milosrđa možda neće uvijek ispraviti nepravdu, ali će podariti lijeka ranama, ublažiti bol i donijeti nadu. Činimo svaki dan ono što nam je dužnost, ali sa srcem i svim snagama onako kako je to Bogu milo.

Nema komentara:

Objavi komentar