Biblijske meditacije

Biblijske meditacije kroz Korizmu 2016.

Twitter

@tup007 On Twitter

nedjelja, 2. prosinca 2012.

Prva nedjelja Došašća





Iz Prve Solunjanima 3,12-4,3

Vama pak Gospodin dao te jedni prema drugima i prema svima rasli i obilovali ljubavlju kakva je i naša prema vama. Uostalom, braćo, molimo vas i zaklinjemo u Gospodinu Isusu: primili ste od nas kako treba da živite da biste ugodili Bogu. Vi tako i živite pa sve više napredujete! Ta znate koje smo vam zapovijedi dali u Gospodinu Isusu.


* * * * * *


Još jedan Advent, još jedna prilika da se približimo otajstvu Isusa Krista. Koliko je ovo Došašće različito od svih onih prijašnjih?
Čini se da smo ponovili sve one greške prošlosti i dodali pokoju novu. Čini se da se nespretnost našega života i odlučivanja nakupila poput snijega i treba pronaći dobru lopatu kako bismo uspjeli napraviti put za Isusa.
Ponavljanje naše griješne prošlosti ponekad postaje prepreka novom životu u Gospodinu. To nam se ne smije opet dogoditi. Mi započinjemo našu liturgijsku Novu Godinu s velikodušnom odlukom: promijeniti ono što je loše, a osnažiti i umnožiti što je dobro kako bismo na koncu ovoga vremena prinijeli sebe kao dostojan dar Malom Bogu.

Nema komentara:

Objavi komentar