Biblijske meditacije

Biblijske meditacije kroz Korizmu 2016.

Twitter

@tup007 On Twitter

četvrtak, 13. prosinca 2012.

Četvrtak druge nedjelje Došašća



Iz Evanđelja po Mateju 11,11-15




Zaista, kažem vam, između rođenih od žene ne usta veći od Ivana Krstitelja. A ipak, i najmanji u kraljevstvu nebeskom veći je od njega! A od dana Ivana Krstitelja do sada kraljevstvo nebesko silom se probija i siloviti ga grabe. Uistinu, svi proroci i Zakon prorokovahu do Ivana. Zapravo ako hoćete: on je Ilija koji ima doći." "Tko ima uši, neka čuje."


********


Očito je da u Božjem Kraljevstvu vrijede pravila koja su daleko drugačija od onih na koje smo mi navikli. Prije svega, nema privilegiranih. Ono što je važno jest biti diijelom Kraljevstva Božjega. Obilježje mnogih svetaca bila je skromnost - nisu se osjećali privilegiranijima zato što su svetije živjeli. Naprotiv, osjećali su se odgovornima za spasenje drugih ljudi i zbog toga su bili nukani vršiti svoje dužnosti sa sve većim žarom i ljubavlju prema Bogu i bližnjemu.
Ivan je Ilija koji ima doći. On je prorok koji ima pokazati i prokazati Sina Božjega. I mi smo pozvani da kao vjernici činimo to isto. Naša je sveta dužnost naviještati prisutnost Sina Božjega u svijetu, u našim životima i slaviti ovu istinu svakodnevno obnavljajući obećanje svoje vjernosti i predanja Božjoj volji.

Nema komentara:

Objavi komentar